NÍNÓ

Kiderült, miért kellett visszafordulnia a Wizz Air budapesti gépének

Valószínûleg hajtómûhiba miatt döntött úgy a Wizz Air repülőjének pilótája, hogy inkább visszafordítja a Marosvásárhelyre tartó gépét Budapestre.

Ahogy a %% is beszámolt róla, a Wizz Air Budapest és Marosvásárhely közötti járata félúton, már romániai légtérből visszafordult és leszállt Ferihegyen. Egy utas beszámolója szerint a gép kifutóra kereső úton állt meg, tehát nem ott, ahol ki tudnának szállni belőle az utasok.

Szombat délután még nem lehetett tudni, miért vette körbe sok reptéri autó az utasszállítót.

A Budapest Airport nem adott tájékoztatást a kényszerleszállásról, ám az Index egyik olvasója szerint a marosvásárhelyi járat azért fordult vissza, mert

valamilyen hiba volt az első hajtóművel,

és a pilóta szerint így nem tudott volna biztonságosan leszállni a budapestinél rövidebb marosvásárhelyi leszállópályán. A járat 17 órakor, egy másik repülőgéppel indul vissza Marosvásárhelyre.

A légitársaság pedig az alábbi közleményt juttatta el a laphoz:

A Wizz Air 2485-ös, Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata felszállást követően egy pilótafülke jelzés miatt elővigyázatosságból visszatért a budapesti repülőtérre.

 

Mint írták, a repülőgép rendben leszállt, és technikai személyzet vizsgálta. Az utasok a Wizz Air szabályzata és az EU előírásainak megfelelően frissítőket kaptak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?