NÍNÓ

Kiderült, hogyan kommunikálnak egymással a magyar bűnözők

Új módot találtak a magyar bûnözők, hogy biztonságosan intézhessék kétes ügyleteiket. Lenyomozhatatlan mobilalkalmazáson szervezik az akcióikat.

Haladnak a korral a magyar bűnözők, ugyanis olyan kommunikációs csatornán tárgyalják meg akcióikat, ami szinte lenyomozhatatlan és lehallgathatatlan. Az ötletet nyugati társaiktól lesték el, ilyen, az internetről

ingyenesen letölthető kommunikációs applikáción

keresztül vezényelték le például a 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrorakciót is az Iszlám Állam terroristái.

A rendszer sajnos már Magyarországon is terjed, a Bikk úgy értesült, hogy nálunk is szívesen használják a bűnözők. A lap által megkérdezett szakértő szerint az illegalitásban tevékenykedők már szívesebben kommunikálnak így, mint személyesen.

A terrorizmus elleni harc miatt most sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a titkosszolgálatok az ilyen szoftveres lehetőségek megismerésére

– fejtette ki a lapnak Tarjányi Péter biztonsági szakértő, aki hozzátette: éves szinten milliárdokat költenek az országok arra, hogy biztonságban tudhassák informatikai rendszerüket, és ezzel párhuzamosan arra is, hogy a támadók rendszereit lokalizálni és semlegesíteni tudják.

És ezeket olvastad már?