NÍNÓ

Ki kell költözniük a lakóknak a kigyulladt Soroksári úti társasházból

Teljesen lezárták a Soroksári utat az Ipar utcai kereszteződésnél, ahol hétfőn kigyulladt egy ház tetőszerkezete. Csak az ott lakókat engedték be, őket is csak egyesével, hogy elhozzák a legszükségesebb holmijukat a lakásukból. A ház 2400 négyzetméteres tetőszerkezete leégett, a tűzoltók estig dolgoztak a lángok megfékezésén.
  • Szerző: Ripost

„Ma délben született meg a döntés, hogy bizonytalan időre mindenkinek el kell költöznie” – mondta tegnap a helyszínen a -nak Markotányos Tamás közös képviselő. – „Az épületben nincs áram, és elzárták a gázt is. A 186 lakásban több mint 350-en élnek, előreláthatólag még napokig nem tudnak visszajönni.”

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A lakók szomorúan álltak a holmijukkal és figyelték, ahogy a házuk tetejének romjait az utcára dobálják a bontás során.

„Még most sem hiszem el, ami történt! Itthon voltam, először a füstre lettem figyelmes. Azt gondoltam, odaégette valaki az ételt. Amikor már csörömpölés és léptek zaja hallatszott, kiléptem az erkélyre. Láttam, hogy lentről felfelé néznek, füst van, hullanak a cserepek és a tűzjelző is beindult” – emlékezett az egyik lakó. – „Nem hittem, hogy komoly, úgy gondoltam, addig bevásárolok, amíg eloltják a tüzet. Most pedig pakolnom kell, mert nem mehetek haza. Szerencsére a lakásban nem esett nagy kár, csak beázott néhol.”

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A tűz csak a legfelső, hetedik emeleten pusztított, ennek ellenére mindenkit kiköltöztettek.

„A polgármesteri hivatal felajánlotta, hogy szállást biztosít azoknak, akik nem tudnak hova menni, de végül csak egy anyuka jött a gyermekével. Éjszaka ők is hazamentek. Ma éjjel ismét jöhetnek, már hatan is megkerestek minket” – tudtuk meg Bácskai János polgármestertől. – „Hihetetlen összefogásnak vagyunk tanúi: az emberek sorra jelentkeznek és adakoznak, tárgyakat, gyermekfelügyeletet, szállást ajánlanak fel.”

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?