NÍNÓ

Kényszerpihenő vár a szorgalmas betörőre

Egy óra alatt 6 pincét is kifosztott a szorgos miskolci betörő. Bár gyors és ügyes volt, ahhoz mégsem eléggé, hogy túljárjon a rendőrség eszén. Több éves szabadságvesztés vár rá.
  • Szerző: Ripost

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája lopás miatt indult büntetőügyben rendelte el annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki szeptember 27-én éjjel Miskolcon egy társasház hat pincéjét is feltörte alig egy óra leforgása alatt.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy Miskolcon, a Bajcsy-Zsilinszky utca egyik társasházának hat pincéjéből próbált értékeket elvinni. A tárolók minden esetben zárva voltak, de a gyanúsított meghajlított a dróthálós ajtók sarkát, így jutott be a tárolókba. A pincékből szerszámgépeket, csaptelepeket vitt magával, kb. 50 ezer forint értékben. Elfogásakor az elvitt tárgyakat lefoglalta a rendőrség, így azok visszakerültek jogos tulajdonosukhoz.

A gyanúsítottal szemben akár 6 évet meghaladó tartamú szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani, ezért elrendelték előzetes letartóztatását.

És ezeket olvastad már?