NÍNÓ

Szörnyű, amit a kis Kendének kell átélnie: az anyja után az apját is lecsukják

Felfegyverkezve tért be a gyöngyösi városházára a hivatal korábbi alkalmazottja, a városvezető és munkatársai meggyilkolásával fenyegetőzött.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kendének nem adatott meg a felhőtlen gyermekkor. Nem elég, hogy Asperger-szindrómás, az édesanyja évekkel ezelőtt börtönbe került. Az asszony korábban megszakította életközösségét Tamással, és egy új férfi oldalán kereste a boldogságot. Két gyermekük is született, akiket éheztettek. Ennek következtében egy másfél éves kislány meghalt, az idősebb édestestvére azonban megmenekült. Kende édesapja tudta, hogy egykori párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért kimenekítette tőle az akkor még az anyával élő fiát. A most 12 éves gyermek felelőtlen anyját a bíróság végül 18 éves szabadságvesztésre ítélte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 Az édesanyját sok évre lecsukták

Az édesanyját sok évre lecsukták
Fotó: Bors

Tamás ott a hivatalban dolgozott

Kendét Tamás vette magához. Egy ideig együtt laktak a férfi édesanyjával, ám Magdi néni másfél évvel ezelőtt egy szociális intézménybe költözött. Ott érte fia tettének híre. Tamás szerda kora délután ügyintézésre hivatkozva lépett be a polgármesteri hivatal épületébe. Mivel 20 évvel ezelőtt maga is ott dolgozott informatikusként, elegendő helyismerettel rendelkezett.

Késsel, pisztollyal fenyegetőzött

Egészen a polgármester titkárságáig jutott, ahol elővette kését és pisztolyát, majd a településvezető és emberei megölésével fenyegetőzött, illetve kilátásba helyezte, hogy magával is végez. Végül sikerült őt lefegyverezni, és átadni a helyszínre riasztott rendőröknek. A Bors megtalálta Kende nagymamáját, Tamás édesanyját. Vele telefonon tudtunk beszélni.

Kende rajong az édesapjáért, nagymamája nem érti, fia miért tette mindezt

Kende rajong az édesapjáért, nagymamája nem érti, fia miért tette mindezt
Fotó: BORS

A nagymama szeretné nevelni az unokáját

„Nagy marhaságot csinált a fiam, de nem érdemel börtönt! Tudom, hogy minden esélye megvan rá, hogy lecsukják, el is vagyok keseredve. Tamás jó apa, Kende pedig rajong érte” – szögezte le az aggódó asszony, aki most azt tervezi, hogy az otthonból visszaköltözik a család egykori önkormányzati bérlakásába, hogy ne kelljen a fiúnak intézetbe mennie.

Kendét elvitte a gyámügy

Miközben a férfi a városházán fenyegetőzött, a fia otthon várt rá. Kende kénytelen volt az érte kimenő gyámügyesekkel menni, hiszen kiskorúságára való tekintettel gondoskodni kell a gyermek ideiglenes elhelyezéséről. A szomszédok elmondása szerint egyébként a férfi jó ideje nem dolgozott, de a lakóközösségében mindenkivel kijött.

„Most leginkább a kisfiút sajnáljuk. Nagyon okos gyerek, szívszorító volt látni, amint elment a számára idegen emberekkel.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?