NÍNÓ

Kegyetlen: Tűkkel átszúrt kolbászdarabokat akart etetni a kutyával!

Gombostûket szurkált valaki a húsdarabokba, és egy családi ház udvarába dobta Székesfehérváron.

Csak a pillanat tört részén múlt, hogy nem történt tragédia Székesfehérváron...

Egy kutya gazdája még időben vette észre, hogy a háziállata olyan kolbászokat majszol, amik hegyes tűkkel vannak átszúrva.

Éppen a reggelimet készítettem, amikor hallom, hogy az udvaron a kutya ugat. Erre mindenképpen felfigyeltem, ugyanis nem ugatós fajta, ha ezt teszi, annak komoly oka van

– árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak a férfi, aki azonnal odament, hogy megnézze, mi történhetett.

Ekkor vette észre, hogy kedvence valamit majszol, pedig nem is volt kitéve számára eledel. Meglátta a tűkkel szurkált kolbászdarabokat, amiket akkor dobhatott be valaki az udvarra, amikor a kutyája elkezdett csaholni."

A kutyát azonnal orvoshoz vitte, ahol kiderült: szerencsére nem nyelt le a tűből egyet sem az állat, így nem lett semmi baja. A gazdi most szemtanúkat keres, azt reméli, valaki láthatta a történteket a székesfehérvári Pozsonyi úton.

Nem egyedi eset

A %% megtudta, hogy nemcsak Fejér megyében, hanem az ország más részein is próbálják kegyetlen módon gyilkolni az állatokat. Egy kétségbeesett kutyatulajdonos a napokban hívta fel a százhalombattaiak figyelmét arra, hogy legyenek résen, ha az állatuk idegen eledelt eszik.

Szedresen is sokszor csinálták ezt, kitett mérgezett csontokról is volt hír, lehet, azóta odaköltözött az illető, és ott zavarják a kutyák.

"Mindenesetre tele van kamerázva a város, élni kéne ezzel a lehetőséggel, és esetleg még a környékbelieket is megkérdezni, hátha van felvételük"

– ezt pedig már egy tolnai asszony javasolta.

Egy lenyelt tű, ha nem akad meg az állat torkán, vagy a beleiben, vagy a gyomrában tesz kárt, és végül belső vérzésben is elpusztulhat. Műtétileg eltávolítható az idegen test, annak viszont kevés esélye van, hogy magától kijöjjön a tű anélkül, hogy az állat ne sérüljön meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?