NÍNÓ

Karambolozó migránsokat fogtak el a rendőrök Magyarországon

A eset péntek hajnalban történt Gönyűnél, Győr-Moson-Sopron megyében. A sérülteket kórházba szállították, a migránsok sofőrje ellen eljárás indult.
  • Szerző: ripost

Embercsempészt fogott el a rendőrség péntek hajnalban Gönyűnél, Győr-Moson-Sopron megyében. A 29 éves szerb sofőr, aki tíz, iratok nélküli migránst szállított, a rendőröket látva gyorsítani kezdett az autójával, megcsúszott a vizes úton és egy oszlopnak hajtott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A sofőrt a járőrök elfogták, mivel kiderült, hogy a járművében lévő tíz afgán migránst illegálisan akarta Ausztriába szállítani.

migránsok

Migránsokat fogtak Gönyűnél (Fotó: police.hu)

A balesetben közülük hárman megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. Társaikat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

A 29 éves szerb sofőr előállítása a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba az illegális migránsok Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök a katonákkal közösen tartóztatták fel őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltségen szolgálatot teljesítő készenléti rendőrök voltak azok, akik 2021. október 9-én 2 óra 10 perckor tíz határsértőt feltartóztattak Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai tunéziai, líbiai, szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

23 illegális migráns Bács-Kiskun megyében

A szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. október 9-én 13 óra 40 perckor 23 külföldit tartóztattak fel Mohács-Újmohács közigazgatási területén. A magukat török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két embercsempészt és 20 illegális migránst fogtak Szegeden

Csongrád-Csanád megyében egy moldáv és egy ukrán állampolgár ellen indul büntetőeljárás, mert a gyanú szerint 20 illegális migránst próbáltak meg jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 8-án 21 óra 45 perckor Szeged belterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh honosságú lakóautót, amit egy 19 éves moldáv férfi vezetett, míg mellette egy szintén 19 éves ukrán férfi tartózkodott.

Az autóban rajtuk kívül 20 illegális migráns tartózkodott, akik szomáliai, szudáni, etióp, kameruni, nigériai, szír illetve jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a két 19 éves férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?