NÍNÓ

Kamaszfiú lőtte le a díjnyertes kutyát Nagyréven

A 16 éves kamaszfiú állítja, kóbor kutyának nézte a díjnyertes fedező kant, ezért egyetlen lövéssel végzett vele.
  • Szerző: Buster

Az apró termetű kiskutya gazdái horgászni utaztak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre, de a meghitt pihenés tragédiába torkollott.

A család 12 éves kislánya két kutyájukkal az udvaron játszott pénteken reggel, amíg Anita néhány percre bement a lakásba kávét főzni. Miután ismét kiment, azt vette észre, hogy az egyik kutyus eltűnt.

"Kettő, vagy három perc lehetett, amíg lefőztem a kávét és mentem ki az udvarra. Akkor láttam, hogy már csak az egyik kutyával játszik a kislány. Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre"

- kezdte a megrázó történetet a kutya gazdája a baon.hu hírportálnak.

Bajtay Anita azt is elmondta, hogy a fiú, bár először mindent tagadott, később beismerte tettét a rendőröknek. A lövést azzal indokolta, hogy azt hitte, egy kóbor kutya sétált az utcában. A vélhetően légpuskából leadott lövés a kutya tüdejét érte, amitől az azonnal elpusztult.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Az ügyeletes szóvivő kérdésünkre elmondta, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?