NÍNÓ

Pokol Józsefvárosban: Szándékosan gyújthatták rá a munkásokra a szállót

Háztetőről menekítették ki a budapesti lakókat, miután felgyújtottak egy szállót a VIII. kerületben.
  • Szerző: Doris

Vélhetően szándékosan gyújtotta fel az épületet egy 35 éves budapesti férfi a Koszorú utcában tegnap hajnalban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI

Egy férfi egyébként a ma­gánéleti problémái miatt állítólag többször is fenyegetőzött, hogy lángba borítja a házat. A háttérben szerelemféltés állhatott. A tűz a munkásszállónak nevezhető ingatlanról hamar átterjedt a többi lakásra és a szomszédos épület tűzfalát is veszélyeztették, ezért egy időre az ott lakóknak is el kellett hagyniuk az otthonukat. Amikor a Bors a helyszínen járt, néhány lakó éppen magához vett néhány értéktárgyat, majd az épület kapuját hatóságilag lezárták.

Varga Rudolf, az épület egyik lakója a Borsnak elmondta, az önkormányzat azonnal elhelyezte őket, mert a lakóhelyük használhatatlanná vált.

Egyetlen éjszaka alatt mindenemet, az egész élete­met elveszítettem. Po­rig égtek a ruháim, az ágyneműim. Most sikerült kimenekítenem egy fa­zekat, így legalább főzhetek magamnak egy pörköltet. Ennek is örülnöm kell – mondta a férfi.

Fotó: Bors

A helyiek szerint egyébként az alig néhány négyzetméteres szobákért a tulajdonos 50–75 ezer forintot kér havonta.

Ezeket még szobának sem nevezném! A spájz talán helytálló kifejezés rájuk! Nem embernek való lukak, két ágy is alig fér el bennük – vallotta be az egyik lakó.

A szemközti házban élő Brigitta hajnali kettő előtt arra lett figyelmes, hogy füst ömlik ki a kigyulladt épületből.

A nagy meleg miatt nyitott ablaknál aludtam, ezért éreztem az orrfacsaró bűzt. Nem fogtam fel azonnal, mi történik, de amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a tűzoltók egy létrán éppen egy idős bácsit menekítenek ki a tetőablakon keresztül. Volt, aki a kéményen állva várta meg a segítséget. Olyannyira borzalmas élmény volt, hogy azt hittem, még éjjel megszülöm a második babámat – simogatta meg a hasát a kismama. Dávid és Bettina a szomszédos épület egy földszinti lakásában él a családjával. A tüzet az éppen a 24. születésnapját ünneplő lány észlelte először. Ő értesítette a tűzoltókat.

Fotó: Bors

A lángok nagyon magasra, szinte a kéményig csapnak. Minden lakásba bekopogtattam, majd a lakásunkból vizes konyharuhákat hoztam, hogy osztogassam. Kimenekítettük az iratainkat, majd kimentünk az utcára. Másfél óráig nem jöhettünk vissza, addig izgultunk – magyarázta a testvérpár. A tűzesetben végül senki sem sérült meg,

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a Borsot úgy tájékoztatta, hogy a 35 éves feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. Ellene közveszély okozása miatt indul eljárás.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?