NÍNÓ

Nincs kegyelem: elképesztő, miket műveltek a vádlottak, azonnali ítéletek születtek

Kilenc embert állítottak bíróság elé egy napon, gyorsított eljárásban ítélték el a felelőtlen sofőröket. A vádlottak között volt olyan is, aki a forgalomból kivont autójára rátette teherautójának a rendszámát, így próbálta meg kijátszani a törvényt.
  • Szerző: ripost

A Kiskőrösi Járási Ügyészség kezdeményezésére ittas vezetés, eltiltás hatálya történő járművezetés, egyedi azonosító jel meghamisítása, valamint lopás miatt kellett felelniük az törvénysértőknek.

A kiszabott büntetéseket azonnal jogerőre emelték.

Az, aki ittasan ül volán mögé, potenciális gyilkos, felelőtlenül veszélyezteti mások életét, testi épségét.

A vádlottak komoly büntetést kaptak

A vádlottak komoly büntetést kaptak
Fotó: Pixabay

A felelőtlen viselkedés és az amiatt bekövetkező balesetek még mindig sok ember életét követelik, ezért a rendőrség kiemelten foglalkozik ezzel.

2021. május 14. óta, ha valakit eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltás hatálya alatt járművet vezet, az bűncselekménynek számít.

A vádlottak között volt olyan is, aki a forgalomból kivont autójára rátette teherautójának a rendszámát, így próbálta meg kijátszani a törvényt, de ez nem jött be, őt egyedi azonosító jel meghamisítása miatt állították elő.

Egy másik vádlott egy transzformátorállomás melletti mérőóra szekrényből vágott le érvezetékeket és azokat magával vitte, ezzel szintén veszélyeztetve mások életét, neki lopás miatt kell felelnie.

A többi hét személy 2021 májusában és júniusában Kiskőrösön vagy annak környékén vezettek ittasan vagy úgy, hogy a vezetéstől el voltak tiltva. Két ittas sofőr érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

„Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat gyorsított eljárásban 2021. július 9-én bíróság elé állította. A Kiskőrösi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi vádlottat bűnösnek mondta ki és velük szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, közérdekű munka, valamint pénzbüntetést szabott ki. Emellett hét vádlottat 6 hónap és két év közötti időtartamokra a járművezetéstől is eltiltott. Az ítélet minden vádlott esetében azonnal jogerős lett” – közölte lapunkkal a Kiskőrösi Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?