NÍNÓ

Ismét egy gyalogos-gázolás a zebrán, ezt már a rendőrség sem bírja

A komáromi balesetben elgázolt nőt kórházba vitték.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Komáromban szombaton. Este 8 óra 50 perckor egy Ford típusú személygépkocsival közlekedő 42 éves férfi a Mártírok úton Szőny irányába haladt, amikor elütött egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan közlekedő nőt. A balesetben a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a rendőrség kéri, fogadják meg az alábbi tanácsokat!

Járművezetőként vezessenek körültekintően! Minden esetben fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet, hogy elsőbbséget tudjanak biztosítani az ott áthaladó gyalogosoknak! Várják meg, amíg a gyalogos átér az úttesten, hiszen az elsőbbségadási kötelezettség a gyalogos járdára való fellépéséig tart! Fel kell készülni arra, hogy a gyalogos esetleg figyelmetlenül vagy szabálytalanul lép az úttestre, ezért fontos a sebesség megfelelő megválasztása, hogy a váratlan helyzetekben is időben reagálni tudjanak!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek elkerülése érdekében maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával.

Vigyázzanak magukra és egymásra – írja a rendőrség a honlapján.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?