NÍNÓ

Iskolástársai nézték végig, ahogy kiemelik a Tiszába fulladt fiút

Utolsó pillanatban még megpróbálta elkapni egy fiatal fiú, de nem sikerült neki A helyiek szerint jobb is, őt is magával rántotta volna.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egész Vezseny gyászolja azt a 13 éves fiút, Márkot, aki szombat este merült el a Tisza tóban édesanyja szeme láttára. Mint az ma kiderült, egy ott nyaraló család egyik fiúgyermeke az utolsó pillanatban még utánakapott, de már nem érte el. "Talán jobb is, őt is magával rántotta volna" - nyilatkozta az egyik falubeli, aki sokadmagával ment el hétfő délelőtt a tóhoz, hátha megtudnak valamit, esetleg segíthetnek a keresésben. Márk osztálytársai, iskolatársai is ott álltak a parton. Akkor is, amikor a katasztrófavédelem munkatársai megtalálták a holttestet.

Gondatlanságból elkövetett emberölésért felelhetnek

Többen a parton is arról beszélgettek, milyen érzés lehetett a hozzátartozóknak, saját édesanyjának látni, ahogy fia szeme láttára merül el. A szülők ráadásul most még a bíróság előtt is felelhetnek: gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a rendőrség. Az egyik helyi horgász a szoljon.hu-nak szólalt meg.

"Nagyon csalóka ám ott a víz!

Ilyen alacsony vízállásnál jól látszik, hogy hol kezdődik a mélység, de én is jártam már úgy, hogy a sekély rész peremére lépve leomlott a lábam alatt egy darabon."

Örökké szeretett volna élni

Az áldozat az egyik közösségi oldalon több kérdést is megválaszolt magával kapcsolatban. Az egyik így szólt: szeretnél örökre élni? Szívszorító látni az igen választ, mindössze egy évvel ezelőttről. A 13 éves általános iskolás fiú nagy reménység volt: az egész falu csendes, rendes gyerekként emlegeti. Tiszajenőn focizott is az utánpótlás csapatában, két fiatalabb testvérével járt oda.

címkék:
És ezeket olvastad már?