NÍNÓ

Ilyen keményen büntetik a korrupt magyar rendőröket

Õrizetbe vettek több autópálya-rendőrt, akikkel szemben felmerült a hivatali vesztegetés gyanúja. Az ügyben több házkutatást is tartottak, melyek során tízezernél is több euró készpénzt találtak.
  • Szerző: Ripost

Halmozati szinten akár 12 év szabadságvesztéssel is sújtható a hivatali vesztegetés elfogadása, ám az általános büntetési tétel 2 és 8 év között mozog.

Mindezt azért fontos megjegyezni, mert kedden őrizetbe vettek több autópálya-rendőrt, akik a gyanú szerint készpénzért cserébe elengedték a büntetéseket és a vétkes autósokat is az M1-es autópályán Győr-Sopron-Megyében.

Az ügyben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást. Az előnyért hivatali kötelességet megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt zajló nyomozásban 18 embernél tartottak házkutatást, melyek során több mint 10 ezer euró készpénz került elő.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség központi honlapján közleményt jelentetett meg, melyben kijelenti, hogy: „elhatárolódik a rendőrség a jogsértő munkatársaitól”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?