NÍNÓ

Ijesztően nagy lángok, hulladékraktár ég Tiszaújvárosban – videó

A tiszaújvárosi hulladékégető melletti hulladéktároló raktár borult lángba csütörtök este.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Döbbenetes videót tett közzé Gráf András a Facebookon. Hatalmas lángokkal, fekete füsttel ég egy épület Borsod megyében. A férfit, aki engedélyt adott a -nak a felvétel közzétételére, a következőket mondta lapunknak:

„Először robbanások voltak, azt hittük, vasúti kocsik, de nem. Szerintem vegyi anyagos hordók robbantak, amikben feltehetően visszamaradt, ipari selejt vegyi anyagok lehettek. 300-400 méterre voltunk, de szállt a hamu, égette a nyálkahártyánkat a levegő. Nem csak én éreztem, többen voltunk és mindenki ezt érezte. Jöttem haza azonnal fürdeni, és letusoltam, olyan szag volt, mint amikor gumikábelek égnek. Azonnal becsuktam minden ablakot, ajtót. Remélem, nem lesz baj” – mondja a férfi.

A a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjétől, dr. Hudák Andreától úgy értesült, hogy a tiszaújvárosi hulladékégető melletti hulladéktároló raktár borult lángba. Az esethez több helyről is riadóztatták a tűzoltókat, így többek közt Miskolcról, Tiszaújvárosból és Mezőcsátról is érkeztek lánglovagok.

 

A kérdésére, hogy vajon a tűz során veszélyes anyagok kerültek-e a levegőbe, a hivatalvezető azt mondta, feltételezhetően nem, de tart még az oltás, így erre a kérdésre csak később tud pontos választ adni. Ugyanakkor az elsődleges információk szerint személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem azt írta a honlapján: „Megsemmisítésre váró anyagok gyulladtak ki egy hulladékmegsemmisítő melletti raktárban Tiszaújvárosban. Körülbelül háromszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre. A tűzhöz a helyi hivatásos és létesítményi, valamint a mezőcsáti, a miskolci, a mezőkövesdi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról támadva oltják a lángokat. A katasztrófavédelmi mobil labor is kiérkezett.”

Az MTI pedig a város közbiztonsági referensére hivatkozva arról tudósított, hogy néhány óra alatt megfékezték a Tiszaújvárosban egy hulladékgazdálkodási cég telephelyén csütörtök este keletkezett tüzet.

Szollár Domokos, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója azt közölte: a közelben lévő Mol Petrolkémia telepét nem veszélyeztette a tűz, és az üzem működését sem érintette.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?