NÍNÓ

Hívei elől is bujkál a zalai kamujézus

Lehúzott ablakok, kikapcsolt mobiltelefonok: hiába keresi bárki T. Miklóst, a zalai kuruzslót, akit fanatikus hívei Jézus reinkarnációjának hisznek, sehol sem lehet elérni. Talán majd a rendőrségnek sikerül: hamarosan kihallgathatják gyanúsítottként, egyelőre kuruzslás miatt.
  • Szerző: Ripost

Híveinek a többsége is elfordult tőle, bujkálni kényszerül a zalai kamujézus: napok óta senki sem tudja elérni. A gyógyulást ígérő T. Miklós a zalai Teskánd községben lakik, de senkinek nem nyit ajtót. Egy évtizede nagyvilági luxuséletet él: szektájának több száz tagja volt, köztük fiatal lányok, akiket lényegében szexrabszolgaságban tartott. A bűvkörébe vont lányok 20 percenként váltották egymást, miközben a kamujézus potencianövelőt szedett, a lányokat pedig fogamzásgátló használatára kényszerítette.

A kuruzsló 40-50 fős „spirituális tanácsadásain” fejenként 8000 forintot kért a híveitől, akiktől jótékony célokra rengeteg adományt is beszedett. Sokmilliós bevételeiből luxuséletet élt: hatalmas villában lakott, de félig a nevén van egy zalaegerszegi ingatlan is, ahol a szeánszait tartotta, valamint egy balatoni nyaraló, két telek, két szántó, és egy ciprusi villát is a sajátjaként használt. Több luxusautóval is járt, bár állítólag csak egy van a nevén, a többit „kölcsönbe, használatra” kapta.

Több mint tíz éven át folytatta üzelmeit, de végül lebukott: saját hívei fordultak ellene, miután kiderült, hogy szexre használta a hozzá járó fiatal lányokat, az adományok egy része pedig eltűnt – miközben a férfi luxuséletet él… Volt hívei most csalással is vádolják, és milliókat követelnek vissza tőle. A férfit többen feljelentették, és mint a rendőrség a %Ripost%-nak megerősítette, nyomozás folyik az ügyben.  

A kuruzsló dühös hívei most visszakövetelik az áljézustól az adományokat, vannak, akik trágár feliratokat és ábrákat festettek teskándi háza kapujára, amit később valaki lemosott. A férfi felváltva több telefont is használ, de ezen a héten minden készülékét kikapcsolta vagy letiltotta. Többször is jártunk a házánál, de mindannyiszor lehúzott redőnyökkel találkoztunk, autói – egy luxus-BMW és egy hatalmas Rover – mozdulatlanul állnak a ház előtt. Lehet, hogy már a ciprusi villájában vagy a balatoni nyaralójában lapul? Vagy Budapesten is van eltitkolt ingatlanja, és ott rejtőzik?

Az áljézus egy hete eltűnt, miközben ügyében a rendőrség tanúkat hallgat ki. Pedig kíváncsiak lennénk, ő mivel magyarázza a történteket.

További információkat a %% napilap pénteki számában találhattok.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?