NÍNÓ

Hihetetlen részletek: így ölte meg apját a magyar tinilány apák napján

Elképesztő részletek derültek ki a galgahévízi családi tragédiáról. Saját apjába mártotta a kést egy 13 éves kislány. Z. Betti az édesanyját és a bátyját védte, akikre késsel támadt a feldühödött férfi. A tini szintén kést ragadott, és hátulról lesújtott. Éppen apák napján... A családfő meghalt, Betti bátyját pedig kórházba szállították.
  • Szerző: Ripost

Régóta veszekedésektől volt hangos a Z. család galgahévízi albérlete. Vasárnap óta mindenki a szörnyűségről beszél a Pest megyei településen. A szomszédok nehezen akartak szóba elegyedni munkatársainkkal. Aki megszólalt, rögtön azt kérte, hogy ne fotózzuk. 

Kiderült, hogy a helyiek mindig is tartottak az erőszakos családfőtől, Csabától,  ám a család többi tagját, a 18 éves Dávidot, a 13 éves Bettit és az édesanyjukat, Ildikót kedvelik, őket jó embereknek tartják. A megérzéseik beigazolódtak: vasárnap egészen a késelésig és a gyilkosságig fajult közöttük a vita.

 

Már a boltnál balhézni kezdett az apa

Az erőszakosságáról és alkoholbetegségéről hírhedt Z. Csaba vasárnap délelőtt elment a bolthoz, ahol Dávid fia dolgozik, és már ott balhézni kezdett. Hazaérve pedig a párjára, Ildikóra támadt. Egy rokonuk azt mondta a %%-nak, hogy féltékeny volt az asszonyra, emiatt sokat veszekedtek.

Amikor látta, hogy bántják, Dávid próbálta megvédeni az anyját, ekkor az apja hasba szúrta őt. A heves indulatok közepette a kis Betti is kést ragadott, s hogy imádott bátyját és anyját védje, hátba szúrta az apját.
Az 54 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A 18 éves fiút kórházba vitték, a 48 éves nőt pedig ellátták a mentőszolgálat munkatársai. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek pontos körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja” – tudta meg a %Ripost% András Tamástól, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtóreferensétől.

 

Sejteni lehetett, hogy tragédia lesz a vége

A gyilkosság másnapján egész Galgahévíz a történtekről beszélt. Bár a családot közelebbről kevesen ismerik, mindenki együtt érez a bántalmazott anyukával és a gyermekekkel.
Erdélyből költöztek először Turára, majd ide Galgahévízre, a régi kocsma feletti lakásba. Sokszor idáig hallatszott a veszekedés. Az apa durva volt, sokat ivott. Sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb tragédia történik” – mondta el az egyik szomszéd.


Dávidot nyolc órán keresztül műtötték a kórházban, úgy tudjuk, a beavatkozás sikeres volt, és már jól van. Édesanyja és a testvérei már be is mehettek meglátogatni. A rendőrök nem vették őrizetbe Bettit, szabadlábon védekezhet.

Kérdéses még, hogy mi lesz az eset következménye: lesújt-e Bettire a törvény, s ha igen, milyen erővel? Illetve milyen nyomokat hagy majd az apagyilkosság a kamasz lány lelkében. Szakértőink véleményét és a további részleteket megtalálod a keddi napilapban! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?