NÍNÓ

Hihetetlen, mit akart eladni a magyar férfi Ausztriában, erre nem számított

Egy ausztriai tulajdonos házát próbálta meg a neten eladni, de nem járt sikerrel.
  • Szerző: Ripost

A Győri Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy Mosonmagyaróvárhoz közeli településen egy idegen házat próbált meg eladni 15 ezer euróért (átszámítva több mint 4,7 millió forintért).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az 50 éves férfi az interneten kezdte el hirdetni az ingatlant, az ausztriai tulajdonos képviselőjének kiadva magát – tájékoztatott az ügyészség.

A hirdetésre jelentkezővel egy erre a célra létrehozott e-mail címen vette fel a kapcsolatot, majd magát a tulajdonos ügyvédjének mondva telefonon egyeztetett az illetővel. Ezt követően ismerősével valótlan tartalmú német nyelvű okiratokat küldött a sértettnek, melyeket egy saját maga készített ügyvédi bélyegzővel lepecsételt.

Az ügylet azért hiúsult meg, mert a potenciális vevő a dokumentumokon lévő adatokat leellenőrizte, és azok valótlanságát felismerve megtagadta a pénz kifizetését.

A vádlottal szemben a terhére rótt kilenc bűncselekmény – egy rendbeli minősített csalás és nyolc rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége – miatt 4 és fél év szabadságvesztés szabható ki.

És ezeket olvastad már?