NÍNÓ

Három magyar városban is lőfegyvereket foglaltak le a rendőrök

Egy Németországban bankautomatákat robbantó csoportra csaptak le a rendőrök, több mint száz rendőr kutatott át 7 lakást, amikből rengeteg fegyver is előkerült.
  • Szerző: Ripost

 

A Frankfurt am Main-i Főügyészség hívta fel a magyar nyomozók figyelmét K. Tamásra és társaira, akik a gyanú szerint gázkeverék bevezetésével pénzautomatákat robbantottak fel Németország területén, majd ellopták az ATM-ekből a készpénzt.

A rendőrök megállapították, hogy a németországi bűncselekményekben részt vevők vagyongyarapodása összefüggésben van az ATM robbantások elkövetése révén szerzett jövedelemmel. Ennek alapján a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség pénzmosás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amivel párhuzamosan vagyon-visszaszerzési eljárás bevezetését kezdeményezték.

Fotó: police.hu

A magyar nyomozók jelzésére 2019. december 7-én Németországban a társszerv rendőrei elfogták a kiutazó 41 éves K. Tamást és két társát, a 39 éves K. Balázst és a 45 éves Z. Zsoltot, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek az ATM-ek kifosztásában. December 11-re pedig nagyszabású akciót szerveztek több mint 100 rendőr közreműködésével. Ennek alkalmával Hajdúnánáson, Nyíregyházán és Budapesten további négy férfit fogtak el a rendőrök. Az összesen 7 férfi otthonaiban a nyomozók kutatásokat tartottak, forint és euró készpénzt foglaltak le, továbbá lőfegyvert és lőszereket, ingatlant és két gazdasági társaságban lévő üzletrészeket vettek zár alá, bankszámláikat befagyasztották, a pénzintézeti széfjeiket átkutatták.

A négy elfogott magyar férfit a rendőrök robbanóanyaggal elkövetett robbantás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A magyar, illetve a német nyomozást, valamint a közös nyomozócsoport munkáját az Europol és az Eurojust segítette. A nemzetközi bűnügyi információcserének köszönhetően a két ország rendőrei a bűnözői csoport mind a nyolc tagját eljárás alá vonták, felszámolva ezzel a bűnbandát.