NÍNÓ

Újabb megrázkódtatás érte a halálra éheztetett Kiara testvérét

A kis Kiara szülei börtönbe kerültek, miután 2016-ban éhen halt miattuk a kisebbik lányuk. Most a tizenegy éves Kincső sorsa is megpecsételődött.
  • Szerző: ripost

A szabadlábon lévő rokonok és családtagok tudta nélkül nemrégiben örökbe adták a halálra éheztetett Kiara nővérét. A tizenegy éves Kincsőt a börtönben ülő édesapja akarta öt év múlva magához venni, de erre már nem lesz lehetősége: a nagyszülők és a családtagok at sem tudják, hova került a kislány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Embertelen és érzéketlen döntést hozott a gyámhatóság. Hiszen az a kislány szeretett minket. Az íróasztal mögött ücsörgő, érzéketlen bürokraták nemcsak a szüleitől, hanem tőlünk is megfosztották Kincsőkét. Ráadásul még a nevét is megváltoztatták. Pedig még 80 éves koromban is rendszeresen elmentem Hevesre meglátogatni őt. Kincsőke most 11 éves, szerencsére a hivatalnokok soha nem törölhetik ki a szülei emlékét az agyából” – mondta el a Blikknek a gyerek nagymamája.

A gyámhatóság határozata ugyanakkor bizonyos szempontból érthető, mert bár a nagyszülők nem vettek részt a kis Kiara halálra éheztetésében, nem is tettek ellene semmit; pedig a látogatásaik alkalmával láthatták, hogy a másfél éves kislány alig három és fél kiló volt.

A gyerek végül 2016 májusában hunyt el, éhen halt. A szülők, J. Médea és K. Gusztáv 18 és 15 év fegyházbüntetést kaptak különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?