NÍNÓ

Gyomorforgató, amit Pápán találtak egy földúton

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.
  • Szerző: Ripost

Múlt pénteken Pápán a Határ út közelében legalább 50-60 állat lenyúzott bőrét találták meg a helyiek. A város vezetése a maradványokat elszállíttatta, a hatóság pedig azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Dr. Lukács Attila az infopápa.hu-nak elmondta, hogy az illegálisan lerakott nagy mennyiségű bőrről kiderült: körülbelül 3-5 köbméternyi lesózott szarvasmarha- és birkabőr, ami valószínűleg a vágóhídról származik.

Az állatorvos szerint az történhetett, hogy a bőrök tönkrementek és az elkövető nem akarta vállalni a megsemmisítésüket, ezért inkább a földútra szórta őket – ezzel megszabadulva a problémájától.

A rendőrségen azonnal feljelentést tettek azok, akik megtalálták a bőröket.  A hatóság munkáját nagyban segítheti, hogy a helyszínen találtak két darab krotáliát (füljelző), melyek egyike osztrák, míg a másik szlovák eredetű.

Dr. Lukács szerint a bőrök nagyon komoly veszélyt jelentettek az emberre, mivel akár fertőzést is okozhattak volna. Ennek a vizsgálata jelenleg is zajlik.

A város polgármestere,  Áldozó Tamás azt mondta, hogy korábban csak a lomis tevékenységekhez kapcsolódó, háztartásokban keletkezett hulladéklerakás okozott problémát – ilyenre, mint a mostani eset, korábban nem volt példa.

Hangsúlyozta az is, hogy a körforgalom elől el nem zárt közterületeken találták meg az állati bőröket, így ebben az esetben az önkormányzatnak kell gondoskodnia a hulladék elszállításáról, de annak költségeit követelhetik.

Hozzátette:

Akkor lesz teljes a történet, ha a rendőrség kézre keríti a tettest és ő fogja megfizetni mind a hulladék elszállításának díját, mind pedig a rá kiszabott büntetést.

És ezeket olvastad már?