NÍNÓ

Gyomorforgató, amit a pécsi férfi tett a neten a kislányokkal

A férfit már korábban is ítélték el hasonló bűncselekmény miatt, de nem tanult az esetből.
  • Szerző: Ripost

A Pécsi Járási Ügyészség szeméremsértés miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki videóüzenetek során mutogatta magát fiatal lányoknak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfit korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a bíróság szabadságvesztésre ítélte, mely szabadságvesztésből tavaly augusztusban reintegrációs őrizetbe került. Ennek lényege, hogy a szabadságvesztés büntetés vége előtt az arra jogosult és érdemes elítélt hazamehet, a büntetésének hátralévő részét otthonában töltheti le, elektronikus lábbilinccsel történő ellenőrzés mellett.

A férfi ezen őrizet alatt lakóhelyén több valótlan profilt hozott létre annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel. A férfi az általa így létrehozott profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött a világhálón, majd olyan lányok oldalát kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni.

Miután az általa kiszemelt sértettekkel az interneten megismerkedett, a férfi velük üzenetet váltott, illetve videóhívásokat kezdeményezett. Ennek során a vádlott 2018 decemberében és idén januárban két kiskorú lánnyal vette fel a kapcsolatot. A lányokkal történő üzenetváltás során a férfi úgy terelte a beszélgetést, hogy a kiskorú sértetteket rávegye arra, hogy a nekik küldött videóüzenetet megnézzék.

Miután a sértettek a férfi videóüzenetét fogadták, az élő videóhívás során a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett úgy, hogy a videón az arca nem volt látható, nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta.

A vádlott cselekménye a szeméremsértés vétségének a megállapítására alkalmas.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?