NÍNÓ

Gyanúsítottként hallgatták ki Demeter Mártát

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást az országgyűlési képviselő ellen – írja az Origo.hu.
  • Szerző: Ripost

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményében olvasható, hogy a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez az közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés a 2019. július 12-én kelt határozatával felfüggesztette.

Demeter Márta 2019. augusztus 23-án, gyanúsítotti kihallgatása során vallomást nem tett, panasszal élt a gyanúsítás ellen, zárul a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye.

És ezeket olvastad már?