NÍNÓ

„Ezen nem lehet túl lenni” – mondta Ildikó, akinek a lánya kést vágott a részeg apjába

Riadt kamaszként, 13 évesen védte meg a dühöngő apától a családját a galgahévízi lány, akit terrorban tartott az erőszakos férfi.
  • Szerző: ripost

Közel két éven át tartott attól a galgahévízi Z. Bernadett, hogy börtönbe kerül, amiért önvédelemből és a családja védelmében leszúrta az apját. Az apagyilkos kamasz még csak tizenhárom éves volt a rémtett idején: azután állított bele egy kést az 55 éves férfi mellkasába, hogy az részegen előbb a felesége nyakát megvágta egy üveggel, a segítségére siető 18 éves fiát, Dávidot pedig hasba szúrta egy konyhakéssel az otthonukban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

apagyilkos

A család a mai napig nem tudja feledni a szörnyű éjszakát (képünk illusztráció)
Fotó: police.hu

A család azóta elköltözött a horrorházból Budapestre, most pedig már biztos, hogy hivatalosan nem ítélik el a lányt.

Ugyan az ügyvédünk februárban értesített, hogy megszüntették az eljárást, de hivatalos papírt máig nem kaptam róla. Azóta se térünk magunkhoz, ezen nem lehet túl lenni. Az egész életünkre rányomja a bélyegét. Nem tudtunk már tovább ott élni abban a házban, részben ezért is költöztünk Pestre” – mondta el a Blikknek K. Ildikó, az édesanya.

A gyerekek testvére, a most 23 éves Benjámin a gyilkosság idején nem lakott otthon, de a lap elérte őt a szomszédos településen, az otthonánál.

„Fizikálisan már jól vannak, de a lelki sebek örök nyomott hagytak rajtuk. A húgom sokkal nehezebben éli meg a kamaszkort, mint a kortársai. A trauma miatt nagyon magába fordult. Azóta is pszichológus foglalkozik vele. Próbáljuk nem szóba hozni otthon a történteket, az öcsém azóta nem is beszél róla. Apánkra nagyon haragszom, még a temetésére sem mentem el. A család többi tagja viszont elkísérte az utolsó útjára. A húgom nagyon apás volt, ezért is olyan szörnyű ez most neki. Abban a helyzetben egyébként senki nem cselekedett volna másképp, hála istennek, sikerült megvédenie a családját.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?