NÍNÓ

Fővárosi rejtély: idős úrral látták utoljára az eltűnt 12 éves fiút

Rejtélyes körülmények között tűnt el egy 12 éves kisfiú Budapestről a VII. kerületből vasárnap. A Ripost információi szerint Szalai Kálmánt egy idősebb férfival látták utoljára, ám azóta nem tért haza. Most eltűntként körözik a gyermeket.
  • Szerző: Ripost

„Kálmánt nevelőintézetből fogadták örökbe három testvérével együtt” – kezdte egy a család szomszédságában élő nő. – „Néhány napja láttam náluk rendőröket, ezután derült ki számomra, hogy a kisfiú eltűnt. Úgy tudom, mostanában problémák voltak Kálmán és a testvére viselkedésével, de nem gondoltam, hogy ekkora a baj.”

A információi szerint a 12 éves Kálmán az eltűnése előtt rossz társaságba keveredhetett. Ismerősei többször látták beszélgetni egy idősebb férfival, aki gyakran az intézet előtt is felbukkant és barátkozott a gyerekekkel.

Fotó: Police.hu

Megkerestük Sinka Vivient, az Együtt az eltűnt Gyerekekért Alapítvány elnökét, aki attól tart, hogy az idegen nem barátkozni járt a fiatalokhoz az intézet elé...

„Két ijesztő eset is szóba jöhet: a férfi vagy magának „gyűjtöget”, vagy egy hálózatban dolgozik, akik végül eladják a gyerekeket itthon vagy külföldön, prostituáltnak vagy bűnözőnek. Ilyenkor ajándékokkal, egy jobb élet ígéretével szokták elcsalni az eddig szegény körülmények között élő gyerekeket” – tette hozzá a szakember, aki reméli, hogy most nem erről van szó, és a kisfiú hamar előkerül.

És ezeket olvastad már?