NÍNÓ

Forrnak az indulatok a fiatal motoroslány halála körül

Emerita családja és barátai képtelenek beletörődni, hogy összesen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a 16 éves fiút, akivel a tinilány frontálisan ütközött motorral.

A tragédia tavaly március 24-én este történt Kemenesszentmárton és Celldömölk között. Zsolt segédmotorjával átment a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött a szabályosan közlekedő Emeritával. A lányt koponya- és combcsonttöréssel szállították a szombathelyi kórházba. Életét azonban nem tudták megmenteni, két nappal később belehalt sérüléseibe.

Drága szíved dobbanását érzem, s valakit éltet. Nincs szó, mennyire hiányzol! Csak az érzés, mely nagyon nem jó. Hat beteg embernek adtad meg azt, amit tőled elvettek... Életet!

- írta Facebook-oldalán Emerita édesapja.

A napokban született ítélet az ügyben, de a Bors szerint nagyon sok minden nem stimmelt a tárgyaláson, rengeteg ellentmondás volt a vádlott vallomásában, csak éppen senki nem akart ezekkel foglalkozni. Az ítélet Emerita szüleit is mélyen felháborítja, így még nehezebb elengedni az imádott lányukat.

Azt hittem, elájulok, amikor a fiú ügyvédje azzal jött, hogy Emeritának nem volt elég jó bu­kósisakja, és egy drágábbal nagyobb esélye lett volna az életben maradásra. A másik érv: sötét volt, ezért nem látta a szembejövő – hangsúlyozom – kivilágított motort. Egy, a helyszínen tartózkodó barátja is megcáfolta Zsolt szavait, aki szerint mindent lehetett látni. A bíró azonban elfogadta a fiú érveit, így nem kellett börtönbe mennie

– háborog a barát.

A halálos balesetet okozó Zsolt a tárgyaláson semmiféle megbánást nem mutatott, sőt Emerita családjától sem kért elnézést.

És ezeket olvastad már?