NÍNÓ

Fordulat a sorozatgyilkos Magda Marinko ügyében, ez vár rá

Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármas gyilkosságért ítélték el.
  • Szerző: Ripost

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nem engedélyezte Magda Marinko sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.

Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője az MTI-nek azt mondta: "a bíró megállapította, hogy az elítélttel szemben kiszabott büntetés célja további szabadságelvonás nélkül nem érhető el."

A döntés ellen az elítélt védője fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármas gyilkosságért ítélte el. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet keltettek az országban. A szerb állampolgárságú férfit a híres szegedi cukrászcsalád, a Z. Nagy família meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a vádlott bűnösségét. Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, melyet a halálbüntetés eltörlése után - 40 év szabadságvesztésre változtattak át, ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?