NÍNÓ

Fordulat a bíróságon, vallott a fiatal focistákat zaklató budapesti tanár

A férfi azt állítja, hogy senkinek sem akart ártani, de a fiatal fiúk ezt nem így látják.
  • Szerző: Ripost

Első fokon börtönbüntetésre ítélték azt a tanárt, aki többek között az NB I-es Budapest Honvéd utánpótlását adó Magyar Labdarúgó Akadémián is tanított: szexuálisan zaklatott fiatal fiúkat, és voltak, akikkel szexuális kapcsolatot is létesített.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A IV. és XV. Kerületi Bíróságon csütörtökön született meg az ítélet egy a csaknem kétévesre nyúló tárgyalássorozat végén.

„A vádlott bűnös egy rendbeli folytatólagosan elkövetett szexuális kényszerítés bűntettében és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében. Ezért a bíróság 4 év 3 hónap szabadságvesztésre, 5 év közügyektől és foglalkozásától való eltiltásra ítéli” – idézte dr. Boros Tibor bíró ítélethirdetését a Blikk. Enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság, hogy a vádlott büntetlen előéletű, illetve, hogy az eljárás régóta húzódik – ő pedig mindig rendelkezésre állt –, súlyosító körülmény viszont, hogy hosszabb időn át követte el a bűncselekményeket, kitartó szándékkal.

A vádlottnak a 616 ezer forintos perköltséget is ki kell fizetnie, de a féléves, előzetesben eltöltött időszakot beszámítják a börtönbüntetésébe. A lelkileg kiszolgáltatottabb, csonka családból származó gyerekekre vadászó férfi egy zuglói iskolában és a fociakadémián is szedte áldozatait, akik közül két-két sértett jelentkezett a rendőrségen. Az ifjú labdarúgók esetében szexuális tartalmú üzeneteket küldött a tanár, de volt, akikkel az aktusig is eljutott.

„A sötétben megkapnád szájjal, a nők ehhez nem értenek... én téged akarlak... aki illat alapján mondja meg, hogy milyen az étel, az igénytelen, meg kell ízlelni az ízeket” – ilyen jellegű írásokat kapott tanárától a feljelentéshez folyamodó egyik focista.

A vádlott szerint ezek csupán „nem helyénvaló üzenetek” voltak. „Alaptalanok a vádak. Persze, vannak hibáim, de soha senkihez nem nyúltam ártó szándékkal” – mondta a tanár, aki az ítélettel szemben fellebbezett, így az ügy a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.

A vádlott akár 8 esztendőt is kaphatott volna. Az ítélet szerint nincs kizárva, hogy a tanárt feltételesen szabadlábra helyezzék: erre a büntetés kétharmad részének letöltése után lehet esélye.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?