NÍNÓ

Fiataloknak árulta a drogot, elfogták a dílert

Még 18 évesek sem voltak azok a miskolci srácok, akik rendszeresen szívták a biofüvet. Nemrég ilyen szertől esett kómába egy pécsi fiú, aki vese- és májátültetésre vár.
  • Szerző: Ripost

Új pszichoaktív anyagot, úgynevezett biofüvet árult a 36 éves miskolci férfi, akit a házában fogtak el a rendőrök - tájékoztatott a Miskolci Rendőrkapitányság.

A házkutatás során nagy mennyiségű biofüvet és már kiporciózott herbáldrogot is találtak.

A rajtaütést megelőzően a nyomozók a lakásról távozó öt fiatalkorút is igazoltattak Miskolcon, akiknél ugyancsak herbált találtak, a gyanú szerint az elfogott férfitől vásárolták.

Veszélyes, ismeretlen drogok

Legutóbb egy baranyai fiú esett kómába az ismeretlen hatású, új pszichoaktív szertől, a legfrissebb információink szerint vese- és májátültetésre vár.

A feltehetően Kínából érkező anyag fehér por formában jön be Magyarországra, ahol aztán valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldják fel.

Ebbe a folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak, majd azt kiszárítják, és így szívják el a fiatalok.

A biofű drogot használók rövid időn belül rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak, amelynek súlyossága miatt azonnal kórházba kerültek.

Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/szenvedelybetegseg/16114/kannabis_szarmazekok

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?