NÍNÓ

Fejlemény a diáktársát megkéselő 13 éves lány ügyében, rács mögött marad

A bíróság meghosszabbította a gyerek letartóztatását, mert fennáll a veszélye, hogy újra megtenné.
  • Szerző: Ripost

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak a tizenhárom éves lánynak, aki 2019. december 29-én egy esztergomi gyermekotthonban hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát.

Képünk csak illusztráció!

A gyanúsított előzmény nélkül, egyszer, egy 11,5 cm pengéjű késsel, a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor tisztában volt tette következményeivel, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt egy korábbi, felfegyverkezve elkövetett rablási kísérlet miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A főügyészség kérte a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal, 2020. április 30-áig történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés és a jogellenes befolyásolás veszélye, ezen túlmenően a büntetőeljárás lefolytatása vele szemben továbbra sem ütközik akadályba.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és az indítványban foglaltak szerint meghosszabbította a terhelt letartóztatását – írja az ügyészség.

És ezeket olvastad már?