NÍNÓ

Fájdalmas részleteket árult el a Duna-parton megerőszakolt 15 éves lány

Három migránst gyanúsítanak azzal, hogy megerőszakoltak egy 15 éves osztrák lányt. Az áldozat azt mondja, hogy nem tudja elfelejteni a borzalmakat, és gyûlöletet érez az elkövetők iránt.
  • Szerző: WM

A 15 éves tinédzsert április 25-én a késő esti órákban erőszakolta meg három férfi az alsó-ausztriai Tulln városában. Az esetről az első híradások ennek ellenére csak május közepén jelentek meg. Sokan azzal vádolták a rendőrséget, hogy megpróbálták a közvélemény elől eltitkolni a brutális támadást. A 16 ezer lakosú Duna-parti város rendőrségének szóvivője azonban elmondta:

Azért hallgattak sokáig, hogy a támadókat felelősségre tudják vonni.

A nemi erőszak ugyanis egy migránsszálló közelében történt, így a hatóságok a szállón lakó 59 migráns mindegyikétől DNS-mintát vettek. A rendőrség azóta már őrizetbe vett egy 18 éves afgán és egy 19 éves szomáliai fiatalembert, egy harmadik társuk még szökésben van.

Megszólalt az áldozat

A 15 éves lány először a Kronen Zeitung nevű osztrák napilapnak nyilatkozott mérhetetlen fájdalmáról.

Ha megsebzem magam, akkor a másik fájdalmat kevésbé érzem

– meséli halkan Sandra. Az újság által közölt képeken valóban látszik, hogy a megerőszakolt diáklány karján vágásnyomok vannak. Sandra azért vállalta az interjút, mert szeretné, ha mindenki tudná, hogy pontosan mi történt azon a szörnyű estén, és elmondhatná, hogyan érzi magát az eset óta. Az áldozat az eset előtt még pár órával az édesanyjánál volt Bécsben, majd még találkozott egy barátnőjével is a fővárosban.

Így a lány már csak a 21:30-as, Tullnba tartó vonatot érte el, ott lakik az édesapja, akivel a szüleik válása óta él Sandra. A közel egyórás utazást követően Sandra gyalog indult el a házuk felé. Útközben elhaladt azelőtt a terület előtt is, ahol migránsoknak felállított konténerfalu található. Állítólag a lánynak már ezt megelőzően többször is kikiabáltak a kerítésen keresztül a bevándorlók, hogy adja meg a telefonszámát, de a tinédzser ezeket mindig figyelmen kívül hagyta. 25-én éjszaka azonban nem kiabáltak neki, hanem hirtelen a semmiből három férfi termett a háta mögött.

Számomra idegen nyelven beszéltek egymással, majd ahogy hallottam, hogy egyre közelebb jönnek hozzám, nagyon furcsa érzés fogott el

– idézi fel a tragikus estét Sandra. A lány azonnal futni kezdett, ám pár másodperccel később egy kéz elkapta, és befogta a száját, hogy ne tudjon sikítani. A támadók a közeli, Duna mellett található sportpályára hurcolták, ahol kettesével lefogták, a harmadik férfi pedig megerőszakolta. Sandra azt meséli, hogy először mozdulni sem bírt a pániktól és a félelemtől, ám nem sokkal később megmagyarázhatatlan erő kerítette hatalmába, aminek köszönhetően sikerült kiszabadulnia és elmenekülnie a helyszínről.

A rémálom folytatódott 

Már látta a házukat, és azt gondolta, hogy hamarosan biztonságban lesz, amikor a támadói utolérték, és újra megtörtént a brutális erőszak, ezúttal azonban egy elhagyatott ház kertjében. A migránsok csak azután menekültek el, miután járókelők tűntek fel a közelben. A lány azonban képtelen volt megmozdulni vagy segítségért kiabálni. Végül miután összeszedte magát, hazaért, majd megpillantva az órát, azt látta, hogy éjfél múlt 16 perccel.

"Levetkőztem, a mocskos ruhámat bedobtam a sarokba, majd beálltam a zuhany alá. Egy örökké valóságig tűnt, annyi ideig mostam magam" – nyilatkozta Sandra. A fürdő után sírva befeküdt az ágyába, majd reggelig zokogott. Végül a nővérének írt egy sms-t, úgy érezte, benne bízhat meg leginkább. A napokig elhúzódó vallomások a rendőrségen és a vizsgálatok a kórházban szintén nagyon megviselték a tinédzsert. Azt mondja, hogy úgy érzi, az egész életét tönkretették, és azt szeretné, ha kíméletlenül megbüntetnék azokat, akik ezt tették vele.

Egész Ausztriát megdöbbentették a történtek, a cikk alatt található kommentekben mindenki az együttérzéséről biztosította a lányt, és mélységesen elítélték a támadókat. Az OE24 nevű osztrák hírportál pedig arról számol be

Az elkövetőket minden bizonnyal nem fogják kitoloncolni, így ezeket a lelkiismeretet nem ismerő bűnözőket is az adófizetőknek a pénzéből fogják majd eltartani, ami naponta 109 euróba (több mint 30 ezer forintba) kerül majd rabonként.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?