NÍNÓ

Ezrek búcsúztatták a hős magyar motorost - megrázó képek

Richárd vétlen volt, mégis ő halt meg a balesetben. Ám utolsó mozdulatával még megmentette az utasát, Rékát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Több százan gyűltek össze szombaton a csipkereki temetőben Vas megyében, hogy egy szívszorító megemlékezésen búcsút vegyenek a balesetben vétlenként elhunyt 30 éves motorostól, Hodvogner Richárdtól.

Május 18-án Lukácsháza közelében feltehetőleg elaludt a volán mögött egy sofőr a 87-es főúton, és az autó egy egyenes szakaszon megindult az árok felé. A szemből érkező motort vezető Richárdnak már csak arra volt ideje, hogy behúzza a féket és legutolsó mozdulatával megpróbált kitérni az autó elől. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy utasa, Réka életben maradt, a férfi viszont a helyszínen életét vesztette. A motorosok védőfelszerelésben voltak, de az ütközés ereje óriási volt. Az autónál sem fék-, sem sodródásnyomot nem találtak a rendőrök.

Az utas halálhírét keltették, de szerencsére él

Rékán éppen életmentő műtétet hajtottak végre, amikor a Facebookon már megjelent, hogy a kórházban belehalt a sérüléseibe. Később azt írták róla, hogy mind a két lábát amputálni kellett. Szerencsére egyik hír sem bizonyult igaznak. A rémhírek mellett felbukkantak a segítők is, akik véradásra buzdítottak.

Több mint 150 motoros búcsúztatta Richárdot

Richárd családjának kérését teljesítjük azzal, hogy motorosok kísérjék el fiukat a csipkereki temetőtől a vasvári temetőig tartó úton

- közölték a szombathelyi motorosok.

A temetés további megrázó részleteit a hétfői napilapban olvashatja, mint ahogy azt is, mi derült ki a balesetet okozó autó sofőrjéről.

címkék:
És ezeket olvastad már?