NÍNÓ

Ezért ölt idős asszonyt a bocskaikerti gondozónő

A 81 éves áldozatra annak házában támadt rá. Fegyverként egy azonosítatlan szúróeszközt használt.
  • Szerző: G. J.

Egy éles szerszámmal többször megszúrta és a torkát is elvágta egy idős asszonynak egy gondozónő, hogy megszerezze a pénzét, mert nyakig ült az adósságban.

A gyilkos gondozónő hétfő reggel áll a Debreceni Ítélőtábla elé. Elsőfokon életfogytiglanra ítélték különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt azzal, hogy feltételesen, legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Az ítélet ellen a vád és a védelem is fellebbezett.

A 45 éves nő szociális munkásként dolgozott, sokáig egyedül nevelte három gyerekét. Később új párja miatt hiteleket vett fel, több hitelkártyát is használt. Amikor a törlesztőrészletek elvitték már a havi jövedelmét, 2014 júniusában elment egy 81 éves, jómódban élő asszonyhoz, és felajánlotta neki, hogy a gondozója lesz, ő azonban visszautasította, mert már volt, aki gondoskodott róla.

A nő azonban felmérte az idős asszony anyagi körülményeit, és elhatározta: mindenképpen pénzt szerez tőle. Ismételten felkereste, többször megszúrta és a torkát is elvágta. Az éles, hegyes eszközt azóta sem tudták azonosítani, nem is került elő. A gondozó közel 300 ezer forintnyi pénzt és ékszert vitt el, amelyekből kifizette az adósságait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?