NÍNÓ

Ezért lett öngyilkos a világhírű mesterszakács!

Benoit Violiert, egy svájci top étterem vezetőjét január 31-én találták holtan szállodai szobájában. A hatóságok megállapították, hogy önkezével vetett véget életének. Most pedig az is kiderült, hogy a séf halála előtt komoly problémákkal küzdött...
  • Szerző: Doris

Ahogy arról a %% már korábban beszámolt, január 31-én holtan találták szobájában a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsát, a francia-svájci Benoit Violiert.

A hatóságok később megállapították, hogy a 44 éves férfi önkezével vetett véget életének. Főbe lőtte magát.

A Bilan című svájci pénzügyi hetilap szerint a három Michelin-csillagos éttermet vezető Violier egy elképesztő pénzügyi csalás áldozata lett, amit egy Sionban működő svájci borkereskedő cég, a Private Finance Partners eszelt ki. A ritka borokkal kereskedő cég 2015-ben több százezer frank értékben adott el drága borokat tucatnyi étteremnek, ám az árut esze ágában sem volt leszállítani a megrendelőknek.

Sőt, ugyanazokat a 20-40 ezer svájci frank közötti áron kínált palackokat háromszor-négyszer is eladták a mit sem sejtő vevőknek, köztük a szerencsétlenül járt Violiernek.

A lap szerint a népszerű séf étterme akár kétmillió svájci frank értékben is károsodhatott. A Private Finance Partners cég múlt év november végén csődbe ment, egyik brókerét még októberben őrizetbe vették.

Violier-t annyira nyomasztotta tetemes adóssága, hogy

vélhetően ezért döntött úgy, hogy eldobja magától az életet.

És ezeket olvastad már?