NÍNÓ

Ezért hagyhatta el a rabkórházat a Szentendrei úti gázoló

Két fiatal halt meg a balesetben. Kevés volt az esély , hogy O. Á. valaha talpra tud állni, de most mégis úgy tûnik, szépen gyógyul. A tököli rabkórházat is elhagyhatta...
címkék:
  • Szerző: ripost

Hosszú hónapok gyógykezelése után pár napja került ki a tököli rabkórházból, és helyezték át az egyik budapesti börtönbe, hatfős zárkába - írja a Blikk.

Dolgozni nem tud. A balesetben, amelyben két vétlen fiatal veszítette életét, a gázoló is súlyosan megsérült, többek között a gerincén. Operáción is átesett a Honvédkórházban, majd a rabkórházba került. Először csak feküdni tudott, aztán járókerettel, majd mankóval közlekedett, végül azonban elhagyhatta a segédeszközöket, és mára már saját lábon tud menni. Erősítésre és gyógytornászra azonban még sokáig szüksége lesz.

A férfi és családja nagyon szeretné, ha O. ügye folytatását otthon, házi őrizetben várhatná, de a nyomozási bíró ez idáig úgy ítélte meg: esetében tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől.

Családja mindenben támogatja a halált okozó ittas járművezetés bűntettével gyanúsított férfit. Rendszeresen látogatják, és csomagot is küldenek neki. O. Á. március 18-án hátulról rohant bele a piros lámpánál várakozó ifjúsági világbajnok kocsijába. Janza Richárd és barátja, Bálint meghaltak.

O. Á. szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Talán ezért is történhetett meg, hogy egyáltalán nem fékezett, s mintegy 130 km/h sebességgel csapódott bele a fiatalok autójába.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?