NÍNÓ

Evakuál a rendőrség a fővárosban, nagy veszélyben az emberek

Második világháborús, szovjet rombolóbombát találtak a Városligetben egy építkezésen, a tûzszerészek ezt fogják hatástalanítani. A rendőrség lezárt egy fél kilométer sugarú kört, a lakókat és dolgozókat evakuálják.
  • Szerző: zs

Világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilós rombolóbombát találtak egy építkezésen a Városligetben, az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út kereszteződéséhez közel, amelyet péntek délelőtt 8 óra és délután 1 óra között hatástalanítanak a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei.

A hatástalanítás idejére a környéken élőknek és dolgozóknak mintegy 500 méter sugarú körben el kell hagyniuk a környéket és csak a sikeres művelet után térhetnek vissza. Erre az időre két befogadóhelyet is kijelöltek a hatóságok, mivel a kiürítés csaknem 3500 embert érint. 

A környéken az autósok, valamint a BKK járatai sem haladhatnak át. Reggel lezárják a VII. kerületi István utca, Marek József utca, Dembinszky utca és Peterdy utca Dózsa György út és Murányi utca közé eső szakaszát, illetve a XIV. kerületi Cházár András utcát. Délelőtt 10 óra után a környék főútszakaszait is lezárják. A korlátozás miatt változik a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz, valamint a 20E és a 30-as busz útvonala.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?