NÍNÓ

Enyhítették a dunaújvárosi néni gyilkosának büntetését

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön egy férfit, aki 2014-ben dunaújvárosi otthonában meggyilkolt egy idős asszonyt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit a Szegedi Ítélőtábla a 29 éves férfit.

Jogerősen tizenhét év fegyházra ítélték. 

A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon a férfira kiszabott húszéves büntetést.

A más bűncselekmény miatt most is jogerős büntetését töltő vádlott 2014. augusztus 8-án egy nőismerősénél látogatta meg egy dunaújvárosi lakásban. Miután összevesztek, a lány elküldte a férfit, aki összecsomagolt, és el is ment.

A férfi látásból ismerte a házban lakó 71 éves, számos betegségben szenvedő nénit, akiről úgy gondolta, jó anyagi körülmények között él. Elhatározta, hogy kirabolja az asszonyt: bejutott a nő lakásába. Arany ékszereket, bélyegeket és néhány eurót talált, amit magához vett.

Csakhogy időközben felébredt a néni, akit a gyilkos előbb leütött egy viperával, majd megfojtotta. Az asszony holttestét 2014. augusztus 11-én találták meg.

A férfi a gyilkosság után Budapestre ment, ahol az ékszerek egy részét 550 ezer forintért eladta, majd Veszprémbe utazott, itt hotelszobát vett ki az ékszerekért kapott pénz egy részéből, valamint ruhákat, műszaki cikkeket és 105 eurót vásárolt.

Végül másnap már el is fogta a rendőrség, a megmaradt arany ékszereket, valamint a vásárolt tárgyakat és 124 ezer forintot lefoglalták.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?