NÍNÓ

Embercsempészt fogtak a rendőrök az M1-esen

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogták azt az ukrán férfit, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján ellenőriztek egy ukrán rendszámú, Mazda típusú személygépkocsit 2020. március 1-jén 4 óra 10 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járműben egy ukrán sofőr és rajta kívül további kilenc férfi utazott. Ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Fotó: police.hu

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?