NÍNÓ

Elütötte és a motorháztetőn vonszolta a sofőrt egy részeg férfi

55 méteren át vitte magával a vétlen sofőrt a részeg férfi.
  • Szerző: Ripost

Május 19-én 18 óra 30 perckor Budapesten a XX. kerület Vágóhíd utca és Szepesség utca kereszteződésében történt közlekedési baleset: Mercédeszével nem adta meg az elsőbbséget egy 68 éves férfi egy Nissannak, amit egy nő vezetett – írja a police.hu.

Az autók összeütköztek, a Nissan áttért a szemközti forgalmi sávba, onnan azonban szemből egy szabályosan közlekedő autó érkezett. A szemből érkező autó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést, a kormányt jobbra rántotta és az útpadkának ütközött.

A padkának ütközött autó vezetője kiszállt és odament a balesetet okozó Mercedes sofőrjéhez, aki ekkora már kiszállt az autóból. A hibás sofőr felvette az úttestről a Mercedes rendszámtábláját, ezt követően beszállt az autójába és az előtte álló férfit elütve próbálta a helyszínt elhagyni. A vétlen férfi ekkor a motorháztetőre esett, a vétkes sofőr pedig 55 méteren át vitte magával a motorháztetőn az elütött férfit. Az áldozat végig erősen kapaszkodott, és csak lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem történt tragédia, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az erősen ittas 68 éves férfit a balesethez riasztott rendőrök a helyszínen elfogták, előállították és közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően őrizetbe vették és letartóztatásának indítványozását kezdeményezték. A rendőrség elvette a férfi vezetői engedélyét.

És ezeket olvastad már?