NÍNÓ

Eltűnt egy egész ékszerészet, nyoma sincs

Nem értik a kárvallottak, hogyan tûnhetett el egy egész ékszerüzlet. A beadott értékeiknek nyoma veszett.
címkék:
  • Szerző: B.L.

Furcsa bűnügyről tudósított a Szoljon.hu. Szerkesztőségüket egy hölgy kereste fel, aki elmesélte, hogy a szolnoki üzletközpontban lévő ékszerüzletbe adta be karkötőjét és nyakláncát néhány hónappal ezelőtt.

Javítani vittem be őket, azonban kisvártatva sem az ékszereket, sem az üzletet nem találtam.

Nem én vagyok az egyetlen áldozat, feljelentés is született, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást az ügyben. Azóta semmi visszajelzés, és az ékszerek sem kerültek elő" - mondta a nő.

Ismeretlen tettes

Szabó Zoltán rendőr főhadnagy kifejtette, hogy jelenleg még folyamatban van az a nyomozás, amelyet 2014 decemberében indított a Szolnoki Rendőrkapitányság, kisebb kárt okozó csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint jelenleg négy sértettje van a esetnek, de mivel még tart a nyomozás, így több információ a nyilvánosság részére nem adható ezzel kapcsolatban.

Az üzlet hűlt helye

Az ügy érdekessége, hogy a kárvallottak egyöntetűen arról számoltak be, hogy nem csak az ékszereknek, hanem az ékszerészetnek is nyoma veszett az elmúlt hónapok során. Volt, aki próbálta megtalálni őket – ez egy ideig sikerült is, azonban az ékszereket ennek ellenére nem kapták vissza. Amikor ellátogattak oda, ahol az üzlet volt, már csak a hűlt helyét találták. Rövidesen kiderült, hogy a rejtélyes vándorlásnak egy másik rendőrségi ügy volt az oka.

"2014 júliusában indult egy büntetőeljárás sikkasztás bűntett gyanúja miatt a Szolnoki Rendőrkapitányságon, melyben egy ékszer értékesítéssel és javításokkal foglalkozó szolnoki vállalkozás vezetője tett feljelentést a korábbi szolnoki alkalmazottjai ellen – mondta el Szabó Zoltán sajtóreferens. – A nyomozást 2014 decemberében az eljáró hatóság megszüntette, mert a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem volt várható eredmény."

Újabb költözés

A Szoljon.hu nyomozása kiderítette: az üzlet tulajdonosa és az alkalmazottak vitás helyzetbe kerültek, ezért is nyitottak új helyen, új üzletet a korábbi alkalmazottak. Azonban itt sem tevékenykedtek sokáig, hiszen kisvártatva ismét elköltöztek, az elmúlt egy évben pedig maguk a kárvallottak sem akadtak a nyomukra.

 
 
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?