NÍNÓ

Elképesztő, mi van a magyar határon, ez történt éjszaka

Mikulás napján 26 csoport illegális migráns próbált átjutni Magyarország területére Csongrád és Bács-Kiskun megyében. Elképesztő a roham a déli határon.
  • Szerző: Ripost

Nem telt eseménytelenül december 6-a a déli határon. Röszke és Szeged között tizenhárom esetben, harminchárom határsértőt tartóztattak fel, akik szír, afgán, algériai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások ugyanebben az időszakban 13 esetben összesen 80 külföldit tartóztattak fel. A magukat szír, pakisztáni, afgán, algír és marokkói állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be az ország területére.

Mivel a határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

És ezeket olvastad már?