NÍNÓ

Elképesztő, így lőtték le rendőrök a fegyveres túszejtőt + videó!

Kitüntetésben részesítették azokat a rendőröket, akik részt vettek a Fővárosi Törvényszékről elszökött, majd túszt ejtve menekülő rab elfogásában. A hosszas üldözésről és az elfogásról készült videót a rendőrség most megosztotta a nyilvánossággal.
  • Szerző: Ripost

Ahogy az a is megírta,  tisz­tára, mintha egy film­for­ga­tás hely­színe lett volna pénteken a Fő­vá­rosi Tör­vény­szék kör­nyéke, majd a Bos­nyák tér és Új­pa­lota. Igazi krimibe illő jelenetek játszódtak le abban a 36 percben, amíg a törvényszékről megszökött foglyot elkapta a rendőrség. Most ennek a pillanatait osztották meg.

A 35 éves Sz. Károlyt garázdaság és rongálás vétsége miatt 1 év és 1 hónap börtönbüntetésre ítélték jogerősen. Amikor az ítélethirdetés után a büntetés-végrehajtási őr fel akarta tenni a csuklójára a kézbilincset, egy hirtelen mozdulattal orrba verte őt.

Az őr nem hagyta magát, dulakodni kezdtek, de szerencsétlenségére a fogoly megszerezte a szolgálati fegyverét, és lábbilincsben a kijárat felé indult.

A bíró azonnal megnyomta a pánikgombot, mire a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatától elindult egy őr, de a fegyveres fogoly túszul ejtette őt. A halántékához tartotta a fegyvert, és így jutott ki az épületből. Addigra már értesítették a rendőrséget is, rengeteg rendőrautó érkezett a helyszínre.

A fogoly az épület előtt elengedte a túszt és gyalog menekült, de a Stollár Béla és a Bihari János utca kereszteződésénél leintett egy arra járó szürke Nissan X-Trail típusú autót, és a kocsit vezető 63 éves férfire fogta a fegyvert, azt parancsolva neki, hogy azonnal hajtson a Nyugati irányába.

 

Ekkor kezdődött a hajtóvadászat.

Végül a 15. kerületben, a Szentmihályi út-Nyírpalota út kereszteződésénél kapták el a rendőrök a túszejtőt, de nem adta meg magát, a rendőröknek rá kellett lőniük. A szökevényt végül életveszélyes állapotban vitték kórházba, de azóta megműtötték és magához tért. Jó esélyei vannak a túlélésre - de az életfogytig tartó szabadságvesztésre is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?