NÍNÓ

Éjjeli razzia a belvárosban, döbbenet, mivel szembesültek a magyar rendőrök

Csaknem száz embert igazoltattak péntek éjjel a főváros népszerű helyein a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közösen tartott ellenőrzést az V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Közlekedési Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, valamint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak pénteken, késő este és éjszaka. Az ellenőrzés a turisták által sűrűn látogatott terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére koncentrálódott.

A komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés során a rendőrök a főváros frekventált területeit és három szórakozóhelyet ellenőriztek, összesen 97 embert igazoltattak és 9 embert állítottak elő; többek között hat embert kábítószer birtoklása miatt, egy román állampolgárt garázdaság miatt, egy ember ellen körözés volt érvényben, egy nőt pedig tiltott kéjelgés szabálysértés miatt állítottak elő a rendőrök.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 17 taxist ellenőriztek, amely során egy esetben túlszámlázás, egy esetben pedig informatikai eszközzel elkövetett csalás miatt kezdeményeztek eljárást. A társhatóságok további három esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja az ellenőrzéseket Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken, illetve azok közvetlen környezetében – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?