NÍNÓ

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével a pécsi gyilkos

Emberölés miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség egy pécsi férfi ellen, aki meggyilkolta lakótársát, majd egy hónapig lakott egy szobában a holttesttel - tájékoztatta a vádhatóság kedden az MTI-t.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, rendszeresen fogyasztottak együtt alkoholt. Az elkövető szívességi alapon lakott az áldozat lakásában. 2018. október végén a két férfi részegen összeverekedett. A vádlott megütötte, majd nagy erővel - késsel - mellkason szúrta a férfit.

A padlóra zuhanó áldozatot a hátán is megszúrta, aki emiatt meghalt

- derült ki a tájékoztatásból.


Az ügyészség közölte: két nappal a gyilkosság után a vádlott a holttestet egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte, majd a hullával egy lakásban lakott. November közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő medencére és köré mosószert szórt. A vádlott később a holttestet a ház mögötti mocsaras területen akarta elrejti. Időközben az áldozat ismerősei többször érdeklődtek a sértett holléte felől.

2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse, aki „az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt” bejelentést tett a rendőrségen. A holttestet a házkutatás során találták meg a rendőrök.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?