NÍNÓ

Durva, mire vetemedtek: négy magyar van a nemzetközi körözési listán

Többek között gyilkosság, fegyveres rablás, drogkereskedelem és zsarolás írható a számlájukra.
  • Szerző: Ripost

Ötvenöt bűnöző van jelenleg az ENFAST nemzetközi körözési listáján, köztük két magyar, egy magyar származású osztrák, illetve egy szlovákiai magyar. Az ENFAST az Europol rendőri fejvadászainak munkáját összefogó szervezet.

Az egyik körözött, Plank Zoltán: az 52 éves férfi számláján szándékos emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás is sze­repel. A körözési fo­tókon ko­pasz, de a rendőrség szerint minden bizonnyal már hosszú hajú Zoltán öt éve azzal bí­zott meg két férfit, hogy öljék meg korábbi közös üz­letfelüket. Az illetőt megtámadták 2014 augusztusában, és késsel összeszurkálták. Bár megúszta élve, támadói abban a hitben voltak, hogy meghalt.

Plank és társai egy hónappal később rendőrnek adták ki magukat, és négyszázmillió forintnyi valutát ra­boltak kínai üzletemberektől. A megtámadottak ismerősei a nyomukba eredtek, de üldözés közben egy fának ütköztek. Plankék pedig tüzet nyitottak rájuk. A férfi azóta eltűnt.

Hollósi Zoltán drogkereskedelem miatt 8 év börtönt kapott, de nem akarta leülni. Ukrajnában elintézte, hogy halottnak nyilvánítsák, majd hazatért Magyarországra. A férfi az osztrák határ mellett marihuánaültetvényt ho­zott létre társaival. Õket elfogták, de akkor még nem volt tiszta, hogy neki is szerepe van az ügy­ben, ezért a tanúkihallgatás után elengedték. A férfi jelenleg szlovén állampolgár, Zoran Maras álnevet használ - írja a Bors.

Foco Tibor magyar származású osztrák ál­lampolgárt 1987-ben húsz év­-re ítélték egy prostituált megölé­séért. Feltételesen szabadlábra helyezték 1995-ben, azonban nem jelentkezett az előírt időpontban, és nyoma veszett.

Szűcs Henrich felvidéki magyar férfit európai elfogatóparanccsal keresik a szlovák hatóságok maffiabűnözés miatt. A vád ellene bű­nö­zői csoport létrehozása, megalapozása és tá­mogatása, brutális kényszerítés, zsarolás, valamint károko­zás másoknak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?