NÍNÓ

Durva, mennyire ítélték a migránscsempészt Tatabányán

Több évnyi büntetés és pénzbírság vár több férfira, akik migránsokat fuvaroztak Magyarországon, segítve őket, hogy Németországba jussanak.
  • Szerző: Ripost

A Tatabányai Járásbíróság tíz év fegyházbüntetésre és hárommillió forint vagyonelkobzásra ítélte első fokon egy bűnszervezet vezetőjét, akinek segítségével 99 migráns jutott illegálisan Németországba – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Képünk csak illusztráció!

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a vezetőből és egy toborzóból, valamint a három sofőrből álló társaság 2014 augusztusa és 2015 januárja között Budapestről bérelt autókkal utaztatta a migránsokat a határ felé. A fuvarosok előtt mindig ment egy felvezető kocsi is, amelyből a rendőri ellenőrzéseket figyelték ki és telefonon tartották a kapcsolatot.

Az egyik sofőr 2015 júliusában 7 migránst fuvarozott a magyar-osztrák határnál, mikor elfogták. A nyomozóknak a testvére adatait, de a saját fényképét tartalmazó személyi igazolványt mutatott be.

A bíróság a bűnszervezet főnökét tíz, a toborzót és az egyik sofőrt kilenc, a másik két sofőrt hat, illetve négy és fél év fegyházbüntetésre ítélte. A gyanúsítottakkal szemben összesen közel négymillió forintnyi vagyon elkobzását rendelte el, bizonyítható gazdagodásuk arányában.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?