NÍNÓ

Drámai pillanatok: lövések dördültek Győrben, halálra rémültek az autósok

A férfi megállásra kényszerített egy autóst, a levegőbe lőtt, majd a benzinkúton kezdett fegyverrel fenyegetőzni.
  • Szerző: Ripost

A Győri Járási Ügyészség garázdasággal, fegyveresen elkövetett rablással és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja azt a férfit, aki tavaly ősszel Győrben az egyik út közepén megállásra kényszerített egy autót, majd kirabolt egy benzinkutat – közölte a megyei főügyészség szerdán.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vádirati tényállás szerint a 65 éves férfi lőfegyverrel a kezében sétált az egyik győri út közepén, majd a vele szemben érkező autót megállásra kényszerítette. A jármű az elkövető előtt megállt, a férfi kétszer a levegőbe lőtt, majd továbbsétált a közeli benzinkút irányába. Az autó vezetője félelmében a járművébe zárkózott és értesítette a rendőrséget.

A benzinkúton a férfi magához vett egy csomag rágógumit és egy doboz energiaitalt, amikkel távozni akart. Mikor a személyzet felszólította a fizetésre, megmutatta a nála lévő maroklőfegyvert.

Az elkövetőt a hatóságok a helyszínen elfogták.

A korábban letartóztatás, jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló elkövetővel szemben tizenöt év szabadságvesztés is kiszabható – olvasható az ügyészség közleményében.

És ezeket olvastad már?