NÍNÓ

Dráma Kiskunhalason: a klinikai halálból hozták vissza az akasztott férfit

Gyermekkori barátja akasztotta fel, mert korábban meglopta őt.
  • Szerző: Ripost

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt vádat emelt egy harmincnyolc éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2016 júniusában bosszúból leütötte, majd egy vasállványra felakasztotta gyermekkori barátját, aki korábban meglopta őt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vád szerint a vádlott és a sértett gyermekkoruk óta barátok voltak, rendszeresen összejártak. 2015 december végén azonban a sértett a vádlott és szülei kiskunhalasi házának garázsából a távollétükben szerszámokat és üzemanyagot lopott több, mint 50 ezer forint értékben, majd eladta azokat egy közös ismerősüknek. A vádlott megtudta, hogy a gyermekkori barát lopta meg őket, ami miatt a tolvajt a Kiskunhalasi Járásbíróság el is ítélte.

A vádlott a lopás miatt nagyon megharagudott a férfira, ismerősök előtt hangoztatta, hogy ezért meg fogja leckéztetni. 2016. június 21-én éjszaka el is ment a kiskunhalasi tanyájára, a sötétség leple alatt a záratlan kertkapun keresztül bement az udvarra. A kerti zuhanyzóállványra felkötözött egy elektromos vezetéket, amit a helyszínen talált. A vezetékre egy csúszóhurkot kötött, majd az udvaron elrejtőzve várta a barátját.

Amikor a hazaérkező férfi a házból kilépett a világítás nélküli udvarra, a lesben álló vádlott egy érdes felszínű tárggyal hátulról leütötte, amitől a férfi elvesztette az eszméletét. Ezután a vádlott az eszméletlen férfit a vasállványhoz vonszolta és a hurkot a nyakára rögzítette és felakasztotta úgy, hogy annak lábai leértek a talajra. Ezzel a vádlott azt a látszatot keltette, mintha a gyerekkori barát öngyilkosságot kísérelt volna meg. Mindezek után a vádlott elment a helyszínről, belenyugodva abba, hogy az akasztás miatt az eszméletlen sértett meghalhat.

Rövid idő múlva az élettársa észrevette a felakasztott embert, levágta a hurokról és értesítette a mentőket. A helyszínre érkező mentősök a férfit újraélesztették, majd kórházba szállították. Az akasztás miatt a férfi a klinikai halál állapotába került. A tényleges, biológiai halál elkerülése csak a gyors orvosi segítségnyújtásnak volt köszönhető, ennek hiányában a felakasztott sértett fulladás, agybénulás miatt meghalt volna.

A 2019 januárjában elfogott, letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – írja az ügyészség.

És ezeket olvastad már?