NÍNÓ

Döbbenetes, mire készül most a Teréz körúti robbantó

A Teréz körúti robbantásért életfogytiglani fegyházra ítélt férfi az ítélet után csak annyit kérdezett édesapjától, mikor engedik már ki a börtönből, hiszen ártatlan..
  • Szerző: Ripost

Idősebb Papp László szerint a fia nem fogadta jól az ítéletet, de össze sem tört lelkileg, hiszen bízik benne, hogy az ügyében másodfokon eljáró bírói tanács ártatlannak találja majd.

Laci nem repesett éppen az örömtől, amikor megtudta, hogy bűnösnek találták, de igazság szerint számolt ezzel a lehetőséggel. Pontosan tudta, hogy ez a mostani tárgyalássorozat egy színjáték, ezért nem is vett régóta benne részt, elnémult. Nem véletlen, hogy a tárgyalásokra sem jött el.

Mi már gőzerővel a másodfokra koncentrálunk, ő és én is hiszünk benne, hogy ott kiderül az igazság. Olyan aduk vannak a kezünkben, amelyeknek a bíróságot is el kell gondolkodtatnia,

mielőtt végleges döntés születik a gyerekem sorsáról. Ezekről többet azonban jelenleg nem szeretnék elárulni. Legyen meglepetés mindenkinek – fogalmazott P. László édesapja a Blikknek. Szerinte semmiféle bizonyíték nincs még arra sem, hogy fia a bűncselekmény helyszínén járt a kérdéses időpontban.

Véleményével ellentétben a múlt szerdai ítélet szóbeli indoklásában a bíró hosszasan sorolta a tárgyi bizonyítékokat, a szakértői véleményeket. Kitért külön a DNS-mintákra, az ujjlenyomatokra, illetve a férfi tulajdonát képező ingatlanban tartott házkutatás során talált robbanószerekre is.

Két rendőr sérült meg életveszélyesen a 2016. szeptember 24-én a Teréz körúton történt bűncselekményben. Az elkövető házi készítésű bombát rejtett el egy sporttáskában, amelyet távirányító segítségével hozott működésbe.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?