NÍNÓ

Díjat kapott a gyerekek zaklatásával vádolt igazgató!

Két volt nevelőotthoni diák arról vallott, hogy az igazgató éveken át szexuálisan zaklatta őket. A pedagógust hiába jelentette fel az egyik nevelő, a nyomozást megszüntették, és még elismerést is kapott.
  • Szerző: CsR

Éveken keresztül molesztálta a bent lakó kiskamaszokat az igazgató – állítja az egyik közép-dunántúli nevelőotthon két egykori lakója. A most 22 éves Julián az RTL Klub Házon kívül című műsorában beszélt arról, hogy mi történt vele, és szeptemberben feljelentést tett a rendőrségen. Az ügyben újra nyomozás indult, másodszor.

"Először akkor zaklatott, amikor 13 éves lettem. Bementem az irodájába, kulcsra zárta az ajtót. Odajött mellém, benyúlt a pólómba, fogta a kezemet és rárakta a nemi szervére. Én lesütött szemekkel a földet bámultam, és csináltam, amit ő akart" – idézte fel kamaszkora legkellemetlenebb pillanatait Julian.

Állítja: rendszer lett a találkozókból, a vezető gyakran hívta őt az irodájába. Négy évig, amíg a fiú szerint a viszony tartott, senkinek sem beszélt erről, mert azt gondolta, úgysem hinnének neki. Julián közben drogozni kezdett, de az igazgató segített neki: eljuttatta egy külföldi táborba, és a saját autóján tanítgatta vezetni a kamaszt.

Az igazgató az RTL Klub információi szerint több évtizede vezeti a gyermekotthont. Megbecsült szakember, aki rangos pedagógiai elismerést is kapott. A Házon kívül riporterének megszólalt az otthon egyik volt nevelője is, aki 2011-ben tudomást szerzett a történtekről.

Egy félárva gyerek odajött hozzám. Azt mesélte, hogy amikor bent járt nála, simogatni kezdte, és belenyúlt a nadrágjába. A fiú azt kérdezte tőlem, hogy ez normális-e

– mondta a nevelő,  aki ezután feljelentést tett. Akkor is nyomozás indult, ám a fiúk sorra vonták vissza a vallomásaikat, ezért az ügyet lezárták...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?