Létrehozva: 2019.03.02.

Darnózseli mészárlás: már csak ebben bízik az áldozat apja

Szabadon távozhatott tegnap a bíróságról az a férfi, akit 2014 óta mindenki csak a darnózseli hentesként emleget. A Ripost megszólaltatta az áldozat apját, aki csak kereste a szavakat a döbbenettõl. Mint mondta, rettenetesen megviselte volt vejének felmentése. Bár lánya maradványait megtalálták a helyi réten, a bíróság úgy látta, hogy a férj bûnössége nem állapítható meg kétséget kizáróan.

Dugig megtelt a tárgyalóterem tegnap Tatabányán, ahol a felesége megölésével, majd ledarálásával vádolt N. János bírósági tárgyalását tartották. A bizonyítottság hiányával indokolt felmentő ítélet után a %Ripost% akkor érte el a megölt nő édesapját, amikor épp a kocsiba szállt be.

„Teljesen kivagyok. Cikáznak a gondolataim, elképzelni sem tudom, hogy születhetett ilyen ítélet. Biztos vagyok benne, hogy ő ölte meg a lányom” – mondta lapunknak elkeseredett hangon Kovács Dezső kora délután, az ítélethirdetés után.

Ezt megelőzően a tárgyalás kezdetén az ügyész beszédében többek között elmondta: a bizonyítékok összeálltak. Hangsúlyozta, hogy bár nem tudjuk, hogy milyen módon ölték meg az asszonyt, de ezt nem is kell tudnunk. Véleménye szerint az a lényeg, hogy erőszakos módon halt meg. „Miért nem válaszolt a kérdésekre? Mert bűnös!” – számolt be a tárgyalásról a Kisalföld.

A védő szerint csak közvetett bizonyítékok álltak rendelkezésre, így nincs rá bizonyíték, hogy emberölés történt.

„Egy magyar népmesének tartom, amit 18-as karikával jelölnék. Minden mondatra tudtam volna reagálni. De akkor hétfő reggel mennék el innen. Nem érzem magam bűnösnek, nem követtem el bűncselekményt” – mondta N. János még az ítélethirdetés előtt.

Az első védett tanú vallomását a bíró ismertette, amiből idézünk: „A mellékúton jártam, láttam N. Jánost. Rázott egy zsákot. Figyelt arra, hogy ugyanoda lépjen mindig. Ez furcsa volt. Elkezdett forgolódni, az is furcsa volt. Elindultam utána. De egy idő után nem láttam. Ha szedett füvet a nyulaknak, miért szórta ki? Ez is furcsa volt. Az elején még nem gondoltam bűncselekményre. Azt gondoltam, ide jött fűért a nyulaknak, aztán visszaszórta. Aztán olvastam az újságban, hogy eltűnt egy nő.”

„Nem tudom megmondani, hogy ember volt-e, amit a csomagtartóból kivesz és a füstölő felé megy” – szerepelt egyebek mellett mindez a második védett tanú vallomásában.

A tegnapi felmentő ítélet még nem jogerős. Az ügy később a Győri Ítélőtáblán folytatódik, ugyanis az ügyész fellebbezést nyújtott be. N. János szabadon távozhatott a bíróságról.

„Most már csak a másodfokban bízom. Remélem ott kiderül az igazság” – mondta a %Ripost%-nak Kovács Dezső, a megölt gyógymasszőr édesapja.

 

Öt éve tűnt el rendelőjéből az asszony

A gyógymasszőrként dolgozó Kovács Judit 2014. május 27-én tűnt el mosonmagyaróvári rendelőjéből. A nő férjét, N. Jánost a történtek után vették őrizetbe. Az ügyészség azzal vádolta a hentest, hogy megölte válófélben lévő feleségét, testrészeit ledarálta, majd elégette. Amit nem sikerült eltüntetni, azt szétszórta a darnózseli réten. 2016 decemberében a bíróság bizonyítottság hiányában felmentette N. Jánost, ám 2017 őszén a Győri Ítélőtábla hatályon kívül helyezte ezt a döntést és a számos ellentmondás feloldása érdekében a Tatabányai Törvényszéknek adta át az ügyet újratárgyalásra. 2018 szeptemberében a genetikai szakértői vizsgálatok ismertetésével folytatódott a darnózseli darabolós gyilkosság újratárgyalása a Tatabányai Törvényszéken. A DNS-mintát az elhunyt gyógytornásznő édesanyja, K. Dezsőné adta. A szakértők szerint az eredmény nagymértékben alátámasztotta, hogy a darnózseli réten talált emberi maradványok K. Judittól származnak. Az édesanyjától vett minta alapján, kettőjük genetikai profilja 99,9 százalékban egyezik.

Lapinformációk szerint korábban a rendőrök a most felmentett N. János számítógépén a keresési előzmények között olyan szavakat találtak, mint például holttest, feldarabol, lesavaz, éget. N. János egyébként már korábban visszaköltözött abba a házba, ahol a vádirat szerint a gyilkosság történhetett. A gyerekei is vele élnek, akik kiállnak mellette. Jelenleg sofőrként dolgozik.

 

Szabadon mászkál egy veszélyes gyilkos

Az elsőfokú ítélet két dolgot jelenthet. Az egyik variáció szerint a bíróság ítélete helytálló, nem N. János ölte meg a feleségét. Ebben az esetben már 2014 májusa óta egy őrült gyilkos mászkál szabadon valahol az országban. A második variáció szerint mégis a férj követte el a szörnyű bűncselekményt. Ebben az esetben szintén szabadlábon van egy gyilkos Magyarországon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

NÍNÓ

Nagy a baj, elgázolt valakit M3-as metró

NÍNÓ

Baleset az M3-as autópályán, hatalmas a dugó

NÍNÓ

Égve hagyott cigaretta miatt csaptak fel a lángok Kiskunmajsán

NÍNÓ

Most jött: Flixbus balesetezett az autópályán, sok a halott, rengeteg a sérült - megrázó fotók!

NÍNÓ

Fél lábbal már a víz felett volt, Dunába akarta vetni magát egy 14 éves fiú

NÍNÓ

Rettenetes tragédia: nem tudták megmenteni a 34 éves, vétlen anyukát

NÍNÓ

Óriási csattanás a főúton, mentőhelikoptert riasztottak

NÍNÓ

Most jött: durva a helyzet az M0-son, összetört kocsik vannak az úton